ŠLAPIO PRODUKTO PAKUOTĖS KONVEJERIO PROJEKTAVIMAS
Abstract
Šiame straipsnyje nagrinėjami konvejerinės sistemos, skirtos šlapio produkto (vakuumuotų žuvies filė pakuočių) transportavimui maisto pramonės įmonėje automatizuoti, projektavimo ir diegimo klausimai. Nors automatizavimas ir robotizavimas tampa vis svarbesniais maisto pramonės veiksniais, jų pritaikymas šlapių produktų tvarkymui kelia specifinių iššūkių. Projektas apima esamų konvejerio sistemų analizę, konstrukcinius skaičiavimus ir ekonominį pagrindimą. Projektuojama sistema paremta moduline polipropileno (PP) juosta ir AISI 304 nerūdijančiu plienu, siekiant užtikrinti aukštą higienos lygį ir atitiktį maisto pramonės standartams. Ekonominė analizė parodė, kad konvejerio sistemos diegimas leis sumažinti darbo sąnaudas ir atsipirks per apytiksliai 60 darbo dienų, todėl tai yra ekonomiškai pagrįstas sprendimas automatizuojant vidutinės apimties žuvies filė apdorojimo liniją.